Restauratie en renovatie

Schildersbedrijf Ramon FrazaZowel restauratie als renovatie zijn ingrijpende verbouwingen, er wordt gebruik gemaakt van speciale technieken en materialen. Wanneer we spreken van restauratie wordt de oorspronkelijke staat hersteld. Bij renovatie wordt het orgineel vervangen door nieuwbouw.

Restauratie opdrachten vragen veel aandacht op het gebied van authentieke kleuren en kennis van de ondergrond. Bij renovatie kan metariaal keuze een werkelijke bijdrage leveren aan duurzaamheid en milieu.

Op dit gebied hebben wij veel kennis en ervaring in huis. Voor complexe klussen wordt eventueel in samenwerking met de opdrachtgever en de leverancier de juiste aanpak bepaald. 

Schilderbedrijf R. Fraza Wijk bij Duurstede

Duurzaam herstellen

Bij liggende houten delen, zoals onder- en tussendorpels en balustrades, komen oppervlakkige gebreken voor, zoals krimpscheuren, windscheuren, opengetrokken vingerlassen en/of opengetrokken lamineringen.

Op het filmpje zie je een voorbeeld van een onderdorpel met krimpscheuren. Deze scheuren zijn ontstaan als gevolg van veroudering. Hoewel bovenstaande gebreken zich in ernstige mate kunnen voordoen, is deelvervanging niet altijd nodig. In de meeste gevallen kunnen de gebreken duurzaam hersteld worden met het Sigma Flexidur Vliessysteem.

Bij dit systeem worden twee lagen Sigma Flexidur FX of Sigma Flexidur KA aangebracht met een wapening van glasvlies. Toepassing van Sigma Flexidur KA kan voordelen bieden. Sigma Flexidur KA wordt namelijk in een hogere laagdikte aangebracht waardoor het glasvlies makkelijker ingebed kan worden.

In het filmpje wordt stap voor stap aangegeven hoe het Sigma Flexidur Vliessysteem opgebouwd dient te worden.